Kerkgebouwen behouden

Nederland telt een groot aantal kerkgebouwen die vanaf het jaar 1200 gebouwd zijn. Van de 19.000 kerken zijn er nog zo’n 7000 kerken te bewonderen. Veel kerken zijn in verval geraakt of raken in verval en worden om die reden gesloopt.

Houtworm kerk

Helaas komt het ook veel voor dat dit verval mede komt door de aanwezigheid van houtaantastende insecten, zoals houtworm, boktor of de bonte knaagkever. Deze houtaantasters kunnen namelijk veel schade aanrichten. De veiligheid van een kerkgebouw kan in het geding komen, wanneer houtaantastende insecten doordringen tot de houten kernconstructie waarop de kerk gebouwd is.

Houtaantasters bestrijden in kerken

Hoekstra Bedrijfshygiëne is de specialist in het bestrijden van houtworm en andere houtaantasters in o.a. oudere, middeleeuwse, vooroorlogse of monumentale panden. Deze gebouwen zijn vaak gebouwd op een houten kernconstructie, die het pand overeind houdt. De bestrijding van houtaantasters moet dus met de uiterste voorzichtigheid uitgevoerd worden. Hoekstra Bedrijfshygiëne maakt gebruik van verschillende bestrijdingsmethoden en zal, afhankelijk van de situatie, een geschikte bestrijdingsmethode hanteren.

Ongediertebestrijding kerken middels de beste bestrijdingsmethode

Wij werken o.a. met Hoekstra Injectie, een gepatenteerde bestrijdingsmethode, die zonder toxische vloeistoffen het aangetaste hout vrij maakt van houtaantasters. Deze methode wordt ook gebruikt voor zwambestrijding en ander ongedierte. Meer weten over deze methode of over het bestrijden van ongedierte in kerken? Neem contact met ons op.

Recente projecten: ongediertebestrijding in kerken