Oppervlaktebehandeling Houtaantastende Insecten

In de meeste gevallen is het mogelijk om door middel van een oppervlaktebehandeling het houtwerk te impregneren waardoor de houtaantastende insecten worden bestreden. Hoekstra Bedrijfshygiëne werkt met watergedragen producten die voor mens en milieu het minst belastend zijn. Deze producten geven 100% resultaat op schoon en ongeverfd houtwerk.

Voorbereidingen voor de behandeling

Het houtwerk dient voor de behandeling stofvrij gemaakt te worden dit kan door onze specialisten voor u worden uitgevoerd.
De te behandelende ruimtes en het houtwerk dienen goed bereikbaar te zijn, dit is noodzakelijk om een goed resultaat te behalen
Het is wenselijk dat de opdrachtgever de behandelde ruimtes leeg oplevert voor de behandeling.

Wanneer is geen oppervlakte behandeling mogelijk?

Indien het hout behandeld is met bijvoorbeeld een verf, beits of een ander materiaal is het niet mogelijk om een oppervlaktebehandeling uit te voeren. Het impregneermiddel trekt niet in het hout en de behandeling heeft niet het gewenste resultaat.

Voor de bestrijding van de bonte knaagkever en een ernstige aantasting van huisboktor is het noodzakelijk dat het hout wordt geïnjecteerd door middel van Hoekstra Injectie (drukloos injecteren). Dit systeem is opgenomen in de URL 5001 houtaantasting door insecten en zwammen in historische gebouwen (www.stichtingERM.nl).

Indien er geen oppervlakte behandeling en injectie mogelijk is dan beschikken wij over alternatieve methodes bijvoorbeeld warmtebehandeling of gassing.

Meer weten?

Meer weten over oppervlaktebehandeling of wilt u een afspraak maken voor een oppervlaktebehandeling? Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Oppervlaktebehandeling in heel Nederland

Oppervlaktebehandelingen voeren wij in heel Friesland uit. Woont u buiten Friesland? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren onze diensten namelijk door geheel Nederland en zelfs daarbuiten

Wilt u meer informatie over oppervlaktebehandelingen, of wilt u bijvoorbeeld een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Naast het uitvoeren van oppervlaktebehandelingen zijn wij ook gespecialiseerd in het verwijderen van houtworm, ongedierte en zwammen.