Molens behouden

Nederland is een echt molenland en ook in het buitenland staan wij bekend om onze verschillende houten molens, zoals de poldermolens, korenmolens en industriemolens. Er zijn in totaal nog zo’n 1200 molens over in. Er wordt veel gedaan om de molens te behouden, maar vanwege veel onderhoud die deze bouwwerken nodig hebben, is dit niet eenvoudig.

Houtworm molen

Molens kunnen niet alleen door slecht of weinig onderhoud in verval raken, maar ook wanneer ongedierte zich hier gaat huisvesten, zoals houtworm. Deze houtaantastende insecten kunnen veel schade aanrichten in een molen. Houtaantasters kunnen zich een weg boren tot in de kernconstructie, waar de molen op gebouwd is, waardoor dit een risico kan vormen voor het gebruik van een molen.

Houtwormbestrijding molens

Bestrijding houtaantasters in molens

Hoekstra Bedrijfshygiëne is de specialist in houtwormbestrijding en de bestrijding van andere houtaantasters in onder andere oudere, middeleeuwse of vooroorlogse molens. Molens zijn vaak op een houten kernconstructie gebouwd, die de molen overeind houdt. Bestrijding van houtaantasters in molens moet dus ook met uiterste voorzichtigheid worden uitgevoerd.

Ongediertebestrijding molen middels de beste bestrijdingsmethode

Hoekstra Bedrijfshygiëne maakt gebruik van verschillende bestrijdingsmethoden en zal, afhankelijk van de situatie, een geschikte bestrijdingsmethode hanteren. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van Hoekstra Injectie. Deze, door ons, ontwikkelde bestrijdingsmethode maakt oppervlakken vrij van ongedierte zonder toxische vloeistoffen.

Meer weten over onze bestrijdingsmethoden of over het bestrijden van ongedierte in molens? Neem contact met ons op.

Recente projecten: ongediertebestrijding in molens