Afgelopen maand heeft Hoekstra Bedrijfshygiëne de molen De Snip te It Heidenskip (dichtbij Workum) ontdaan van houtworm door middel van onze professionele houtwormbestrijding. Met de oppervlaktebehandeling werden de houten constructies in de molen geïmpregneerd waardoor de houtaantastende insecten werden bestreden.

Houtworm in molens

De Snip is een achtkantige windmolen die dienstdoet als poldermolen. Bij de 19e -eeuwse molen werd er onlangs houtworm ontdekt. Op lange termijn kan houtworm veel schade veroorzaken aan de houtconstructie in molens. Houten balken zijn namelijk ideale plekken voor houtworm of boktorren om zich daarin te nestelen. Het is erg verstandig om de houtconstructie van uw woning, molen of boerderij regelmatig te controleren op gaatjes in het hout of zaagsel.

Houtworm bestrijden?

Neem bij aanwezigheid van houtworm direct contact op met Hoekstra Bedrijfshygiëne. Wij hebben al ruim 30 jaar ervaring met het bestrijden van houtaantastende insecten in onder andere monumentale panden. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken welke bestrijdingsmethode het beste past bij uw situatie.