boktor bestrijden olsthoorn ranch

De boktor bevindt zich graag rondom hout, daarom zijn er veel gebouwen gewild bij de kleine ongedierte. Dit is ook het geval bij de bekende Olsthoorn Ranch in Naaldwijk, waar vele evenementen plaatsvinden. Het hout waarin de beestjes leven, verliest na een bepaalde tijd zijn draagkracht. Dit tast de houtconstructie van het gebouw aan en kan op termijn voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom van belang dat het dier professioneel wordt bestreden zodat de boktor niet meer terugkomt of achterblijft in houtwerken.

Het iconische bouwwerk dat de Olsthoorn Ranch is, is volledig gehuld in groen met blauwe zeilen. Deze zeilen zijn nodig om een boktorrenplaag te bestrijden van binnenuit middels gassing. De “volwassen” boktor zelf doet niet veel verkeerd, het probleem schuilt zich in de larven die zich diep in het hout verstoppen. Wanneer de larven uitkomen zullen ze zich een weg naar buiten banen, hierdoor ontstaan er ovale gaatjes in het hout. Wanneer men het dier zelf bestrijdt, is de kans groot dat de larven niet worden bereikt.

Boktor laten bestrijden

Ondervindt u last van boktor of andere houtworm? Neem direct contact met ons op. Hoekstra Bedrijfshygiëne is gespecialiseerd op het gebied van bestrijding van dit ongedierte en andere vormen van houtworm en zorgt voor 100 procent verwijdering van het dier en haar larven.

Hoekstra bedrijfshygiëne heeft al de afgelopen jaren vele huisboktorren de stuipen op het lijf gejaagd. Bekijk ook onze huisboktor-projecten.