boktor bestrijden olsthoorn ranch

Bestrijding van de boktor door Hoekstra Bedrijfshygiëne op de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk – Foto: Rob Voogd

Doordat de boktor zich graag rondom hout bevindt, zijn er veel gebouwen gewild bij de kleine diertjes. Dit is ook het geval bij de bekende Olsthoorn Ranch in Naaldwijk, waar vele evenementen plaatsvinden. Het hout waarin hij leeft, verliest na verloop van tijd zijn draagkracht. Dit tast de constructie van het gebouw aan en kan op termijn voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom van belang dat het dier professioneel wordt bestreden zodat de boktor niet meer terugkomt of achterblijft in houtwerken.

Het iconische bouwwerk dat de Olsthoorn Ranch is, is volledig gehuld in groen met blauwe zeilen. Deze zeilen zijn nodig om een boktorrenplaag te bestrijden van binnenuit middels gassing. De volwassen boktor zelf doet niet veel verkeerd, het probleem schuilt zich in de larven die zich diep in het hout verstoppen. Wanneer de larven uitkomen zullen ze zich een weg naar buiten banen, hierdoor ontstaan er ovale gaatjes in het hout. Wanneer men het dier zelf bestrijdt, is de kans groot dat de larven niet worden bereikt.

Bekijk hier het nieuwsbericht van WOS.NL.

De boktor professioneel laten bestrijden

Heeft u last van boktor of andere houtworm? Wacht niet te lang, maar neem direct contact met ons op. Hoekstra Bedrijfshygiëne is expert op het gebied van bestrijding van dit ongedierte en andere vormen van houtworm en zorgt voor 100% verwijdering van het dier en haar larven.

We hebben al heel wat huisboktorren professioneel verwijderd. Bekijk ook onze huisboktor-projecten.