wespennesten

Na een warm en droog voorjaar breekt het wespen seizoen weer aan. Experts en ongediertebestrijders voorspellen dit jaar voor de maand augustus veel overlast. Momenteel worden er al wespennesten verwijderd met een omvang van een voetbal. Ook worden er al vier tot zes keer meer wespen waargenomen ten opzichte van vorig jaar.

De echte wespen overlast komt nog

De wespenkoningin heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten: ze is druk bezig geweest met het bouwen van een nest. Op dit moment groeien de nesten uit waardoor de wespen opzoek gaan naar voedsel. Wanneer de volwassene geen voedsel kunnen vinden, gaan ze opzoek naar eten bij ons. De kans dat de wespen naar ander voedsel gaan zoeken is groot, doordat de populatie nu al vrij groot is.

Wespen bestrijden: tips om wespen te verdrijven

  • Laat de wespen zoveel mogelijk met rust;
  • Een hor of vlieggordijn verkleint de kans op wespen in huis;
  • Ze zijn niet dol op de geuren van azijn, kruidnagel en citroen;
  • Schakel een deskundige ongediertebestrijder in om wespen te verdelgen.

Heeft u last van een wespennest?

Het is mogelijk dat wespen zich in uw huis bevinden, bijvoorbeeld onder dakpannen of op zolder. De wespenkoningin kan er ook voor gekozen hebben om in uw tuin zich te vestigen. Ze kan een nest bijvoorbeeld in een boom maken. Een garage, schuur of tuinhuis zijn daarnaast ook favoriete plekken van een wespenkolonie. Meestal nestelen de dieren in een donker hoekje. Wanneer het zonnige weer aanhoudt zal de kans op overlast alleen maar meer toenemen. Wacht dus niet te lang met actie ondernemen!

Wespennesten verwijderen

Hoekstra Bedrijfshygiëne kan de wespennesten op tijd opsporen, behandelen en deskundig verwijderen, waardoor u ongestoord van uw woning en tuin weer kunt genieten. Wilt u meer weten over de bestrijding van wespen? Wacht niet te lang, maar neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om de ongedierte te bestrijden en de wespennest weg te halen.